У п’яти регіонах Західної України для недужих на COVID-19 відкриваються нові лікарні

Середа, 19 серпня 2020, 17:35
Через збільшення кількості пацієнтів, яких шпиталізують із діагнозом COVID-19 розгортають додаткові ліжко-місця у лікарнях
У п’яти регіонах Західної України для недужих на COVID-19 відкриваються нові лікарні

Як повідомив Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, через те, що завантаження ліжок для недужих на COVID-19 зросло у 6 регіонах України, тут вводяться нові заклади охорони здоров’я. Про це повідомляє інформаційна агенція «Фіртка».

«Зокрема це такі регіони як місто Київ, Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Тернопільська та Рівненська області. В цих областях, сьогодні, 19 серпня, будуть введені додаткові лікарні для допомоги хворим на коронавірусну інфекцію», – заявив Ляшко.

Також він додав, що будуть розгорнуті додаткові ліжка, а Національна служба здоров'я України буде укладати додаткові договори з цими лікарнями для того, щоб всі, хто потребує медичної допомоги вчасно її отримували, а лікарні мали кошти на оплату роботи медичних працівників.

«Додатково нагадаю, що всі органи місцевого самоврядування повинні забезпечити як мінімум 80% ліжок з централізованим підведенням кисню для хворих з COVID-19», – уточнив Ляшко.

comments powered by HyperComments