У Львові можна в онлайн-режимі спостерігати за Грибовицьким сміттєзвалищем

Середа, 19 серпня 2020, 08:35
Відео із камер спостереження, які встановлені на Грибовицькому полігоні твердих побутових відходів можна цілодобово переглядати в онлайн-режимі на сайті ЛКП «Зелене місто»
У Львові можна в онлайн-режимі спостерігати за Грибовицьким сміттєзвалищем

Кожен бажаючий від учорашнього дня може спостерігати в онлайн-режимі за тим, хто і коли заїздить на Грибовицький полігон твердих побутових відходів біля Львова. Трансляцію відео із камер спостереження, встановлених на сміттєзвалищі, організувало ЛКП «Зелене місто», про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Для того, щоб переглянути відео трансляцію, потрібно зайти на сайт «Зеленого міста» за цим посиланням.

Зауважимо, що на Грибовицькому полігоні твердих побутових відходів (міське сміттєзвалище міста Львова) 28 травня 2016 року спалахнула пожежа, яку рятувальники ДСНС гасили до ранку 30 травня 2016 року. 30 травня 2016 року на Грибовицькому полігоні ТПВ о 15:30 стався обвал сміття, під завалами опинилися пожежники, які залишалися на сміттєзвалиші на випадок повторного займання сміття. Сміттєзвалище було закрите, а Верховна Рада України створила із приводу техногенної аварії тимчасову слідчу комісію. Закриття Грибовицького сміттєзвалища стало початком львівської «сміттєвої кризи» і відкритого конфлікту між мером Львова Андрієм Садовим і президентом України Петром Порошенком.

Садовий обіцяє містянам збудувати у Львові в районі Знесіння на вулиці Пластовій сучасний сміттєпереробний комплекс із європейською технологією механіко-біологічної переробки відходів, а також провести рекультивацію старого полігону ТПВ у Грибовичах. Для будівництва сміттєпреробного заводу Садовий традиційно хоче залучити кредит ЄБРР у сумі 25 мільйонів євро та грантові кошти в сумі 10 мільйонів євро. Із бюджету міста має бути виділене 6,75 мільйонів євро. Мешканці Знесіння і Кривчиць виступають проти будівництва сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій.

comments powered by HyperComments