Перша трансплантація підшлункової залози в Україні, яку провели у Львові, виявилася невдалою – пацієнт помер

Понеділок, 17 серпня 2020, 21:57
Операцію із пересадки підшлункової залози проводили у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова
Перша трансплантація підшлункової залози в Україні, яку провели у Львові, виявилася невдалою – пацієнт помер

Нажаль, перша в Україні трансплантація підшлункової залози, яку провели у КНП Львівської міської ради «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова» на початку серпня цього року, закінчилася смертю пацієнта. Про це сьогодні повідомили на офіційному сайті лікарні, пише «Форпост».

Операцію із трансплантації підшлункової залози у лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова провела бригада хірургів із міст Львова, Києва і Любека (Німеччина), це була перша така операція в Україні.

«Ми змушені повідомити дуже сумну звістку: на жаль, Андрій, наш пацієнт із пересадженою підшлунковою залозою, помер…Усі ці дні наші лікарі буквально жили з ним у реанімації. Цілодобовий супровід, медикаменти, контроль іноземних колег: ми робили все від нас залежне, аби Андрій відновився після операції», – йдеться у повідомленні лікарні.

Пацієнту пересадили не тільки підшлункову залозу, але і нирку, адже він хворів на цукровий діабет, який і знищив його нирки. Лікарі кажуть, що довгий час стан пацієнта був стабільним, нирка почала працювати, так само як і підшлункова залоза. Але далі стан пацієнта різко погішився, відбувся тромбоз судин, і ні нова операція, ні реанімаційні заходи не мали ефекту.

В лікарні зазначають, що трансплантація підшлункової залози – це одна із найскладніших операцій з пересадження органів. Світова статистика говорить про те, що кожен третій пацієнт після такої операції не виживає, у той час як два інші отримують шанс жити повноцінно. Лікарі твердять, що ця втрата не змусить їх опустити руки, трансплантація органів буде продовжуватися.

Зауважимо, що КНП ЛМР «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова» не єдина лікарня, яка проводить операції із трансплантації органів на Львівщині. Уже багато років трансплантацію нирок від родинного донора виконує Львівська обласна клінічна лікарня. Трансплантацію нирок виконують два відділення – трансплантації нирок і хронічного гемодіалізу та судинної хірургії.

comments powered by HyperComments