Пересічна родина на Івано-Франківщині складається із трьох осіб

Понеділок, 17 серпня 2020, 09:57
Статистики Прикарпаття оприлюднили результати свого дослідження соціально-демографічних характеристик родин регіону
Пересічна родина на Івано-Франківщині складається із трьох осіб

У Головному управлінні Державної служби статистики в Івано-Франківській області розказали про результати дослідження соціально-демографічних характеристик родин області. Відповідно до цього дослідження, в Івано-Франківській області налічується 446,8 тисяч родин або 3% від загальної чисельності домогосподарств в Україні. Більше половини родин на Прикарпатті проживає у сільській місцевості – 54,4%, решта – у містах і містечках. Біля 17% всіх родин Івано-Франківської області проживає у обласному центрі.

Пересічна родина в Івано-Франківській області, за результатами опитування, складається із 3-х осіб. В той же час 32,6% - це родини із чотирьох та більше осіб, 30,3% і 25,9% - родини, у складі яких є три та дві особи відповідно. 11,2% мешканців регіону – це одинаки. Серед регіонів України Івано-Франківська область посідає четверте місце за часткою сімей чисельністю чотири і більше людей.

У 47,9% родин області є діти віком до 18 років, в той же час 79,8% родин виховують лише одну дитину; 17,4% родин – двох дітей, решта – трьох і більше дітей. Троє та більше дорослих осіб є у складі 48,8% домогосподарств із дітьми, дві особи – у 48,3%. Разом із тим 2,9% домогосподарств утримує лише одна доросла особа, у більшості випадків у них зростає одна дитина. Серед регіонів України Івано-Франківська область посідає п’яте місце за часткою родин із дітьми. Серед домогосподарств без дітей кожне п’яте складається з однієї особи, з яких 81,1% непрацездатного віку.

Добробут домогосподарств на Прикарпатті в основному залежить від наявності та кількості працюючих осіб у їх складі. За отриманими результатами, працюючі особи є у складі 75,3% родин нашого краю проти 66,6% в цілому в Україні. За цим показником область посідає четверте місце серед регіонів держави. Зокрема, 43,7% сімей нашого краю має двох працюючих осіб, 40,2% – одного, решта –  трьох і більше таких осіб.

Коефіцієнт економічного навантаження на працюючого члена домогосподарства (відношення загальної кількості членів домогосподарства до кількості працюючих) в області становить 2,22 (в Україні – 2,38). Серед регіонів цей показник найвищий у Волинській області – 3,21, найнижчий у Києві – 2,04.

comments powered by HyperComments