У Міністерстві охорони здоров’я розробили нові правила роботи гуртожитків на час коронавірусного карантиину

Понеділок, 17 серпня 2020, 08:15
Мешканцям гуртожитку без маски дозволено буде перебувати тільки у своїй кімнаті. На вході у гуртожиток мають розмістити спиртовмісні антисептики
У Міністерстві охорони здоров’я розробили нові правила роботи гуртожитків на час коронавірусного карантиину

Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило нові правила роботи гуртожитків в умовах коронавірусного карантину. Відповідно до цих правил, усі, хто перебуває у гуртожитку, зобов'язані носити захисні маски поза межами кімнати та користуватися спиртовими антисептиками на вході. Адміністрація гуртожитку повинна вживати всіх необхідних заходів із протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19. Про це повідомляється у Telegram-каналі МОЗ «Коронавірус_інфо».

«Проживання в гуртожитках та їх відвідування під час карантину має бути безпечним. Для цього впроваджено ряд епідеміологічних правил для мешканців, відвідувачів та адміністрації приміщень», – йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

Передбачається, що на вході до гуртожитку мають бути розміщені інформаційні матеріали про профілактику коронавірусної хвороби COVID-19 і відведені місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками. Всі мешканці гуртожитків зобов’язані щодня проходити безконтактний температурний скрінінг, регулярно мити руки із милом або обробляти верхні кінцівки спиртовмісними антисептиками кожні три години або частіше, утримуватися від контакту із особами, які мають ознаки респіраторних захворювань, а також самоізолюватися при появі таких симптомів.

Власники та адміністрація гуртожитків мають забезпечити наявність п’ятиденного запасу засобів індивідуального захисту та їх обов’язкове використання працівниками гуртожитку. У туалетах має бути забезпечена постійна наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушничнків. Кожні 3 – 4 години має проводитися вологе прибирання і дезінфекція поверхонь поза кімнатами. Крім того адміністрація гуртожитків повинна забезпечувати медичне спостереження, доставку харчових продуктів. медикаментів, засобів гігієни, особистих речей тим мешканцям гуртожитків, які перебувають на самоізоляції в гуртожитку. Також мають бути обмежені масові збори працівників та осіб, які проживають у гуртожитку, в закритих приміщеннях.

comments powered by HyperComments