Українські лікарні зможуть прийняти біля 34 тисяч пацієнтів із COVID-19

Неділя, 16 серпня 2020, 14:29
Українські медики готуються до «другої хвилі» коронавірусу в України і збільшують кількість ліжко-місць для лікування «ковідних» пацієнтів
Українські лікарні зможуть прийняти біля 34 тисяч пацієнтів із COVID-19

Як розповів на сьогоднішньому брифінгу міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, в Україні для прийому на стаціонарне лікування пацієнтів із COVID-19 готують 34 тисячі ліжок у лікарнях, які мають 3007 апаратів штучної вентиляції легенів.

Оскільки важливим елементом у симптоматичному лікуванні пацієнтів із коронавірусом є киснева терапія, зараз у медичних закладах є біля 9,5 тисяч ліжок із підведеним киснем для пацієнтів із COVID-19. Керівники обласних державних адміністрацій отримали вказівку збільшити кількість ліжок із підведеним киснем.

За словами Максима Сткпанова, Україна постійно нарощує тестування для виявлення коронавірусу, удосконалюються протоколи лікування COVID-19, закуповується все більше засобів індивідуального захисту для медиків.

«Я хочу констатувати, що медична система на сьогодні набагато краще готова, а ніж було на початку пандемії», – резюмував Максим Степанов.

comments powered by HyperComments