Медики на Львівщині блокують автотрасу Київ – Чоп

Понеділок, 3 серпня 2020, 11:36
Акцією протесту медики психіатричної лікарні «Заклад» намагаються привернути увагу до проблем із виплатою заробітної плати
Медики на Львівщині блокують автотрасу Київ – Чоп

Сьогодні зранку працівники психіатричної лікарні у селі Заклад Миколаївського району на Львівщині в знак протесту проти невиплати заробітної плати перекрили автотрасу Київ – чому селі Луб’яне Миколаївського району на Львівщині. Медики блокують трасу переходячи її на пішохідному переході біля зупинки громадського транспорту.

Як пояснюють організатори протесту, медики Львівської обласної психіатричної лікарні «Заклад» не отримують заробітну плату в повному обсязі із травня місяця. Від так вони вимушені оголосити страйк та вийти на акцію протесту – сьогодні зранку біля 09:00 вони почали перекривати трасу. Медики в білих халатах і захисних масках організовано переходять автотрасу на пішохідному переході. У них є плакати із вимогами. Медики очікують реакції керівництва області на їхні вимоги.

У Патрульній поліції Львівщини повідомляють, що у акції протесту бере участь біля 50 осіб, які періодично пропускають транспорт.

Зазначимо, що це далеко не перший протест працівників психіатричної лікарні «Заклад». Восени минулого року медики уже протестували перед Львівською обласною радою проти реорганізації лікарні і її об’єднання із Львівською обласною клінічною психіатричною лікарнею, яка знаходиться у Львові на вулиці Кульпаркіській. При цьому офіційним місцем реєстрації об’єднаного медичного закладу мало стати село Заклад, тобто податки мали йти у Тростянецьку громаду, у складі якої є село Заклад. Проте рішення це не було прийняте.

comments powered by HyperComments