Міська лікарня у Стебнику на Львівщині перевантажена недужими на COVID-19 на 60%

Субота, 25 липня 2020, 15:35
У Стебницькій міській лікарні сьогодні зранку перебувало 96 «ковідених» пацієнтів, при тому, що в лікарні планували прийняти не більше 60 недужих на COVID-19
Міська лікарня у Стебнику на Львівщині перевантажена недужими на COVID-19 на 60%

У Стебницькій міській лікарні на стаціонарному лікуванні із приводу коронавірусу сьогодні, 25 липня 2020 року, перебувало 96 пацієнтів. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Зазначимо, що 7 липня 2020 року заступник керівника Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Берник на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» написав про свою поїздку до Стрийської та Стебницької міських лікарень. У своєму дописі він зазначив, що у Стебницькій міській лікарні для хворих із COVID-19 визначено 60 ліжко-місць, а у Стрийській міській лікарні – 90 ліжко-місць. У Стебницькій міській лікарні недужих на коронавірус розміщують у інфекційному відділенні в окремому корпусі, в терапевтичному відділенні та у відділенні інтенсивної терапії на 6 ліжок. У Стрийській міській лікарні хворі розміщуються у інфекційному відділенні в окремому корпусі та в приміщеннях перепрофільованих стаціонарних відділень основного корпусу лікарні та у відділенні інтенсивної терапії на 8 ліжок.

Отож, виходить, що Стебницька міська лікарня станом на ранок 25 липня прийняла на стаціонарне лікування на 60% більше «ковідних» пацієнтів, а ніж це передбачалося. До речі, у Стрийській міській лікарні сьогодні зранку перебував 81 пацієнт, тобто лікарня була заповнена «ковідниками» на 90%.

В той же час, як порахувала «Справжня Варта», комунальні міські лікарні міста Львова заповнені недужими на СОVID-19 та пацієнтами із підозрою на це захворювання лише на 26,11% – на ранок 25 липня 2020 року на стаціонарному лікуванні із приводу COVID-19 чи підозри в комунальних лікарнях міста Львова перебувало 188 пацієнтів (при наявності у 3-х лікарнях 720 ліжко-місць).

Логічно, що комунальні міські лікарні мали б «підставити плече» колегам із Стрийського та Дрогобицького району і прийняти на лікування частину пацієнтів, адже у Львові є багато вільних ліжко-місць у комунальних лікарнях. Проте наразі така допомога не спостерігається, більше того, за словами Ігоря Берника, сьогодні із 180 пацієнтів ЛОІКЛ 118 – це мешканці міста Львова (65,55%)…

Наприкінці ми нагадаємо висловлювання мера Львова Андрія Садового із приводу коронавірусу, яке датується 2 липня 2020 року: «По області є хвилювання, по місту трішки стабільніша ситуація. Але наголошу, що ми не зможем побороти COVID-19 в місті, якщо він є в області, є в Україні чи є в Європі».

comments powered by HyperComments