Львівщина vs коронавірус: кількість шпиталізованих та географія інфікування за 21 липня 2020 року

Середа, 22 липня 2020, 11:05
Протягом минулої доби на Львівщині на стаціонарне лікування із приводу коронавірусу поклали 85, іще 142 особи були скеровані на амбулаторне лікування і самоізоляцію
Львівщина vs коронавірус: кількість шпиталізованих та географія інфікування за 21 липня 2020 року

«Коронавірусна повінь», яка накрила Львівщину в червні 2020 року, ніяк не спадає – протягом минулої доби до лікарень регіону шпиталізовано з приводу коронавірусу 85 осіб, на самоізоляцію і амбулаторне лікування скеровано іще 142 особи. В результаті проведення 607 ПЛР-тестів протягом минулої доби виявлено 124 випадки інфікування коронавірусом. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

На ранок 22 липня 2020 року на стаціонарному лікуванні у лікарнях Львівської області перебувало 922 хворих (вчора було 924 пацієнти), на щастя, протягом минулої доби жоден пацієнт на Львівщині не помер, отож вчора зі стаціонарного лікування було виписано 87 пацієнтів.

У обласних лікарнях, що розміщені у місті Львові, загалом перебуває 468 пацієнтів із коронавірусом (вчора було 470), в тому числі – у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні – 173 особи, у Центрі легеневого здоров’я – 168 осіб, у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих імені Юрія Липи – 124 особи, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охмадит» – 3  пацієнти. Загалом на обласні лікарні припадає 50,76% від усіх госпіталізованих із приводу коронавірусу на Львівщині.

У комунальних лікарнях міста Львова загалом перебуває 172 пацієнт із коронавірусом (вчора було 178), в тому числі: у 1-ій міській клінічній лікарні – 51 пацієнт, у 8-ій міській клінічній лікарні – 40 пацієнтів, у КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги» – 80 осіб. Одна пацієнтка із коронавірусом перебуває у пологовому будинку № 1 міста Львова. На комунальні лікарні міста Львова припадає 18,65% від усіх шпиталізованих із приводу коронавірусу в регіоні. Зазначимо, що населення Львова складає біля 30% населення регіону, а кількість зареєстрованих у місті Львові інфікованих складає практично половину усіх випадків по області.

У міських і районних лікарнях у Львівській області загалом із приводу коронавірусу перебуває на стаціонарному лікуванні 283 особи (вчора було 276), в тому числі: у Стебницькій міській лікарні – 74 пацієнти (лікарня мала приймати до 60 пацієнтів із приводу коронавірусу), у Стрийській міській лікарні – 73 пацієнти (може прийняти до 90), у Кам’янко-Бузькій центральній районній лікарні – 50 пацієнтів, у Новояворівській міській лікарні імені Юрія Липи – 38 пацієнтів, у Рудківській міській лікарні – 33 пацієнти, 15 пацієнтів лікується у Сокальській центральній районній лікарні. На районні і міські лікарні у Львівській області припадає 30,59% всіх пацієнтів, госпіталізованих із приводу коронавірусу у Львівській області.

Станом на ранок 22 липня 2020 року на лікуванні у відділеннях інтенсивної терапії і реанімації у лікарнях Львівської області перебувало 69 «ковідних» пацієнти (7,48% від загальної кількості шпиталізованих), в тому числі 17 осіб (1,84% від загальної кількості шпиталізованих) було підключено до апаратів штучної вентиляції легенів.

Традиційно найбільша кількість нових випадків інфікування коронавірусом у Львівській області була виявлена на території Львівської міської ради, в тому числі: у місті Львові – 48 випадків, у Брюховичах та Винниках по одному випадку.

Із районів Львівщини найбільшу кількість нових випадків інфікування коронавірусом SARS-COV-2 було виявлено у Яворівському районі – 18 випадків, в тому числі по три випадки у Новояворівську і Черчику, по одному випадку в Віжомлі, Дрогомишлі, Котах, Любині, Мужиловичах, Оселі, Прилбичах, Рулевому, Терновиці, Чолгині, Шклі та Яворові.

У Перемишлянському та Пустомитівському районах виявлено по 8 нових випадків інфікування коронавірусом, в тому числі: у Перемишлянах – 5 випадків, у Пустомитах і Лисиничах – по 2 випадки, у Великих Глібовичах, Розсохах, Станимирі, Журавниках, Оброшині, Підберізцях та Чижикові – по одному випадку.

Сім нових випадки інфікування виявлено вчора у Дрогобицькому районі – три випадки в Унятичах, два – у Нагуєвичах, по одному в Болехівцях і Новому Селі.

П’ять нових випадків інфікування людей коронавірусом SARS-COV-2 виявлено у вівторок в Старосамбірському районі – у Волі та Старому Самборі – по 2, один випадок – в Хирові.

Чотири випадки інфікування коронавірусом вчора виявили у Миколаївському районі – три в райцентрі і один у Розвадові.

По три інфіковані людини вчора виявили у Жидачівському, Мостиськмоу і Сколівському районах: два випадки – у Верхнячці, по одному в Волиці-Гніздичівській, Жидачеві, Рогізно, Гостинцевому, Крисовичах і Мелешках.

По дві людини, інфіковані коронавірусом, вчора було виявлено у Городоцькому, Кам’янко-Бузькому і Турківському районах – два випадки у Запитові і по одному – у Мавковичах і Новому Селі, Розлучі і Турці.

По одному випадку інфікування вчора виявили у Золочівському (Золочів), Стрийському (Угерсько) районах.

У містах обласного підпорядкування учора загалом виявили … випадків інфікування коронавірусом, в тому числі: у Бориславі і Дрогобичі – по 2, у Новому Роздолі – 1, у Стрию – 1.

comments powered by HyperComments