У Стрийській міській лікарні на Львівщині дуже багато пацієнтів із коронавірусом

Вівторок, 21 липня 2020, 17:52
Станом на сьогоднішній ранок у Стрийській міській лікарні перебувало 77 пацієнтів, при тому, що лікарня може прийняти не більше 90 хворих із коронавірусом
У Стрийській міській лікарні на Львівщині дуже багато пацієнтів із коронавірусом

Стрийська міська лікарня – лікувальний заклад «другої хвилі», який почав приймати пацієнтів із коронавірусом в середині травня цього року. За словами заступника керівника Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігоря Берника, Стрийська міська лікарня може прийняти до 90 пацієнтів, у яких підтверджено чи підозрюється коронавірус, 8 пацієнтів із важкою формою захворювання можуть перебувати у відділенні інтенсивної терапії. Станом на 7 липня 2020 року Стрийська міська лікарня ефективно пролікувала корона вірусну інфекцію у більш ніж 150 пацієнтів.

Станом на ранок вівторка 21 липня 2020 року в Стрийській міській лікарні на стаціонарному лікуванні із приводу коронавірусу перебувало 77 пацієнтів, тобто наповненість ліжкомісць «ковідними» пацієнтами становила 85,55%. Зауважимо, що Стрийська міська лікарня приймає пацієнтів із коронавірусом із міста Стрия, Стрийського району та навколишніх територій.

На минулому тижні саме те, що Стрийська міська лікарня заповнена «ковідними» пацієнтами більш ніж на 50 % (станом на 14 липня 2020 року рівень наповненості складав 73,75%) Стрийська міська комісія із питань ТЕБ та НС прийняла рішення не послаблювати карантинні обмеження у місті Стрию.

Зауважимо, що аналогічна до Стрийщини картина із значним заповненням ліжко-місць недужими на COVID-19 спостерігається також на Дрогобиччині – станом на вчора у місцевій Стебницькій міській лікарні кількість хворих із коронавірусом перевищувала встановлену норму на 15%.

Наразі більшість пацієнтів із коронавірусом чи підозрою на нього на Львівщині госпіталізується у лікарні обласного підпорядкування – станом на ранок 21 липня у них перебувало 50,86 % всіх пацієнтів області, які були госпіталізовані із приводу коронавірусу. На міські і районні лікарні Львівської області припадає 29,88% всіх шпиталізованих у зв’язку із коронавірусом.

Характерно те, що міські комунальні лікарні Львова, який і є епіцентром інфікування коронавірусом, адже саме тут сконцентровано майже 50% всіх випадків інфікування, станом на ранок 21 липня 2020 року ушипиталили лише 19,26 % усіх госпітальних пацієнтів із коронавірусом в області. Додамо також, що у Львівській міській раді обіцяли почати госпіталізацію пацієнтів із приводу коронавірусу в 4- ту міську клінічну лікарню на вул. Стецька, але наразі вона не прийняла іще жодного пацієнта із коронавірусом.

comments powered by HyperComments