Софія Брильовська працює фельдшером на Львівщині ось уже 50 років

Четвер, 16 липня 2020, 18:52
Пані Софія Брильовська півстоліття працює фельдшером ФАПу в селі Ступниця на Дрогобиччині
Софія Брильовська працює фельдшером на Львівщині ось уже 50 років

Медика Софію Іванівну Брильовську у мер Дрогобича Тарас Кучма назвав героїнею нашого часу, адже вона ось уже півстоліття скромно працює фельдшером Фельдшерсько-акушерського пункту в селі Ступниця на Дрогобиччині. Цей ФАП обслуговує мешканців трьох сіл, отож пані Софії самотужки, пішки, у будь яку пору року долає десятки кілометрів, щоб надати першу допомогу потребуючим.

Через оптимізацію в районні медицині, Софії Іванівні доводиться не тільки дбати про здоров’я громадян, а й опікуватися господаркою ФАПу. Пані Софія каже, що давно уже б покинула цю працю, за яку сьогодні щомісяця отримує 3,5 тисячі гривень, але розуміє, що громадяни й надалі будуть звертатися до неї за допомогою та й бажаючих працювати в таких умовах немає.

У ФАПі села Ступниця побував мер Дрогобича Тарас Кучма, він проводив зустріч із активом села щодо формування Дрогобицької ОТГ. Із мером Дрогобича зокрема обговорювалася проблема сільської медицини. Пані Софія Брильовська поскаржилася, що їй дуже бракує медичної сумки. Керівник відділу охорони здоров’я Дрогобицької міськради Володимир Чуба допоміг медичці у вирішенні цього питання.

«Такі фахівці як Софія Іванівна – герої нашого часу. Літня жінка, яка присвятила понад 50 років служінню громаді, заслуговує на пошану. Ми посприяли тому, щоб пані Софія отримала цю медичну сумку з необхідним приладдям. Це приладдя їй точно пригодиться у роботі. Вражений щирістю цієї жінки”, – прокоментував Тарас Кучма.

До слова, медична сумка, яку передали Софії Брильовській, укомплектована приладом для вимірювання артеріального тиску та цукру в крові, пульсоксиметром (прилад для вимірювання кисню у крові, що зараз актуально при коронавірусі), фонендоскопом та термометром.

comments powered by HyperComments