Кам’янко-Бузька центральна районна лікарня на Львівщині отримала нові апарати ШВЛ

Середа, 15 липня 2020, 14:15
Нові апарати штучної вентиляції легенів Кам’янко-Бузька ЦРЛ отримала від благодійного фонду Рината Ахметова
Кам’янко-Бузька центральна районна лікарня на Львівщині отримала нові апарати ШВЛ

Кам’янко-Бузька центральна районна лікарня на Львівщині – одна із лікарень області, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам, недужим на COVID-19. Вчора, 14 липня 2020 року цей лікувальний заклад отримав нові апарати штучної вентиляції легенів, які були придбані за кошти Фонду Рината Ахметова. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

За словами директора компанії ДТЕК «Західенерго» Олег Таращук, благодійний фонд Рината Ахметова уже придбав 200 нових апаратів штучної вентиляції легенів, це обладнання уже доставляється в Україну. Олег Таращук відмітив, що у квітні благодійний фонд Ахметова передав на потреби Львівської області майже 35 тис. експрес-тестів для діагностики вірусу та захисні костюми для медиків. Постачання апаратів ШВЛ почалося в червні 2020 року – тоді наша область отримала 7 таких апаратів. Кам’янко-Бузька центральна районна лікарня отримала 3 нових апарати ШВЛ.

«Апарати ШВЛ, які придбав для українських медиків Фонд Ріната Ахметова, це реанімаційне обладнання високого класу. Найголовніше – вони прості у використанні і значною мірою виключають людський фактор. Завдяки цьому закуплені апарати ШВЛ можуть бути використані відразу ж після інсталяції практично в будь-якому куточку України, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз», – розповів Олег Таращук.

Під час передачі нового реанімаційного обладнання у Кам’янко-Бузьку ЦРЛ був присутній заступник голови Львівської ОДА Іван Собко. За його словами, хоча вчора в області послабили карантин, іще рано говорити про те, що корона вірус відступив.

comments powered by HyperComments