На Прикарпатті моніторять автодороги для визначення аварійно-небезпечних ділянок і місць концентрації ДТП

Вівторок, 14 липня 2020, 11:33
Представники Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області спільно із Патрульною поліцією, ДП «ДерждорНДІ» щорічно проводять комісійне обстеження доріг регіону.
На Прикарпатті моніторять автодороги для визначення аварійно-небезпечних ділянок і місць концентрації ДТП

Для забезпечення безпеки дорожнього руху на автотрасах Прикарпаття, фахівці Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області спільно із представниками Патрульної поліції області та фахівцями ДП «ДерждорНДІ» проводять щорічне спільне комісійне обстеження доріг державного значення для виявлення потенційних місць концентрації ДТП та аварійно-небезпечних ділянок. Про це повідомили у прес-службі Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

За результатами такого обстеження виявлено небезпечне місце – це перехрестя автотраси Н-09 Мукачево – Львів із місцевою дорогою С-09-16-05 Н-09 – Поляниця. Служба автодоріг в Івано-Франківській області зобов’язала підприємство, яке відповідає за експлуатаційне утримання цієї ділянки оновити дорожні знаки та горизонтальну розмітку на перехресті і впорядкувати узбіччя. Ці роботи уже здійснені протягом обумовленого терміну.


Крім цього Служба автомобільних доріг на Прикарпатті щодня отримує запити і скарги від громадян, органів місцевого самоврядування та депутатів різного рівня. Ведеться облік реагування на ці запити  та якості виконання робіт.

Всі запити ґрунтовно опрацьовуються фахівцями Служби, проводиться вивчення питання та обстеження предмету заяви. Далі складаються відповідні приписи організаціям, які відповідають за утримання доріг державного значення та мостів.

На запит «Укравтодору» на дорогах державного значення підрядник встановив інформаційні дорожні знаки індивідуального проектування із зазначенням назви дороги, її протяжності та ділянок обслуговування.



Відповідно до запиту Яремчанської міської ради про недопущення аварійно-небезпечних ситуацій встановлено бар’єрні огородження парапетного типу та горизонтальну дорожню розмітку на ділянці між 240 і 241 кілометром автотраси Н-09 Мукачеве – Львів.

Відповідно до запиту Калуської міської ради встановлено знаки-позначки  початку та меж населеного пункту на автодорозі Н-10 Стрий – Мамалига.

Відповідно до звернення Ямницької об’єднаної територіальної громади проведено ремонт світлофорного об’єкту на 324 кілометрі автодороги Н-09 Мукачеве – Львів у селі Ямниця під Івано-Франківськом. На цій же дорозі відповідно до запиту КП «Електроавтотранс» (тролейбусне депо) відновлено освітлення на шляхопроводів в селі Угринові на 320 кілометрі.

Відповідно до запиту громади села Нижнів Кривотули  Коломийського району встановлено світлофорний об’єкт на 125 кілометрі автодороги Н-10 Стрий – Мамалига.

На запит Раковецької сільради Служба автодоріг Івано-Франківської області розробила схему влаштування пішохідного переходу біля навчально-виховного комплексу на автодорозі Р-38 Богородчани – Гута. Після погодження із Головним Управлінням Патрульної поліції в Івано-Франківській області там встановили відповідні знаки і влаштували розмітку.

На запит Делятинської ОТГ та за спіфінансування цієї громади тривають роботи із облаштування бар’єрного огородження і тротуарів на автодорозі Н-09 Мукачево – Львів у межах Делятина.

comments powered by HyperComments