У Дрогобичі на Львівщині запровадили безготівкову оплату в автобусах

Понеділок, 13 липня 2020, 20:02
За проїзд тепер можна розрахуватися карткою та телефоном – Дрогобич в справі впровадження безготівкової оплати в міських автобусах обійшов Львів
У Дрогобичі на Львівщині запровадили безготівкову оплату в автобусах

Якщо у Львові досі за проїзд у міських автобусах (як приватних, так і комунальних) можна розрахуватися тільки готівкою, у Дрогобичі, місті обласного підпорядкування, уже запровадили безготівкову оплату проїзду в міському автобусному транспорті. Про це повідомила прес-служба Дрогобицької міської ради.

Повідомляється, що для 18 маршрутних таксі, які курсують вулицями Дрогобича уже передали термінали для безготівкової оплати проїзду, які уже встановили у автобусах. Решту терміналів встановлюватимуть згодом. Наразі уже більше тижня система безготівкової оплати працює у тестовому режимі.

Оплатити проїзд у міських автобусах Дрогобича наразі можливо за допомогою банківської карти із наявністю чіпу, а також за допомогою смартфона, який використовує технологію NFC. Оплатити проїзд можна також і готівкою.

У Відділі інформаційних технологій та аналізу Дрогобицької міської ради наразі зроблено перший крок в межах повноцінного запуску «Карти дрогобичанина», над впровадженням якої наразі іще працюють.

Планується, що поступово у Дрогобичі буде запущено повноцінну систему «електронний квиток» для оплати проїзду в міському автотранспорті. Мешканці Дрогобича, які належать до пільгових категорій, отримають пільгову «Карту дрогобичанина», на яку щомісяця буде зараховуватися певна кількість безкоштовних поїздок. Соціальні картки, на які вноситимуть відповідну інформацію, виготовлять коштом міського бюджету.

Зауважимо, що у Львові уже більше восьми років говорять про запровадження системи «електронний квиток» у всьому міському транспорті, чотири роки тому, в 2016 році Європейський банк реконструкції та розвитку надав ЛКП «Львівавтодор» кредит на впровадження системи «електронний квиток». За цей час підприємство лише змогло завершити тендерну процедуру із пошуку підрядника, і то не без скандалу. Отож, і у комунальних, і у приватних автобусах Львова можна розрахуватися за проїзд лише готівкою.

comments powered by HyperComments