У Луцьку в тролейбусах і автобусах встановлять відеокамери

Вівторок, 7 липня 2020, 14:17
Таке рішення вчора прийняв виконавчий комітет Луцької міської ради – чиновники вважають, що це посприяє покращенню якості транспортних послуг і профілактиці злочинності
У Луцьку в тролейбусах і автобусах встановлять відеокамери

Автобуси і тролейбуси обласного центра Волині обладнають відеокамерами спостереження. Таке рішення вчора, 6 липня 2020 року прийняв виконавчий комітет Луцької міської ради, повідомила прес-служба мерії.

На своєму засіданні виконком Луцькміськради затвердив документ під назвою «Положення про систему відеоспостереження в громадському транспорті Луцька». Відповідно до нього камери з’являться не тільки у комунальних тролейбусах, але і у приватних маршрутках. На думку авторів документу відеокамери зможуть підвищити якість транспортного обслуговування. Встановлювати відео нагляд в салонах буде здійснюватися за кошти оператора перевезень та за кошти перевізників.

Як повідомляє кореспондент інформ-агенства «Гал-інфо», луцькі перевізники незадоволені новацією: «Поки був карантин, автобуси стояли. Зараз їздять порожні, бо стоячих не можна брати. Звідки брати гроші на камери?», – заявив директор однієї із компаній-перевізників.

В той самий час, правоохоронці новацією задоволені: «Поліція тут може бути запитувачем інформації. Звісно, для нас добре, що така система запрацює, адже це значно підвищить рівень безпеки. Крадіжки гаманців громадян та цінних речей з громадського транспорту ніде не зникли. Тому надіємось, що роботу з виявлення злочинців це полегшить, і рівень безпеки в місті підвищиться ще більше», – заявила в.о сектору комунікації ГУ Нацполіції у Волинській області Ольга Бузулук.

Зазначимо, що система відеоспостереження в пасажирському салоні уже працює в громадському транспорті Львова – камери, зокрема, встановлені в нових трамваях, тролейбусах і автобусах, які постачив Львову «Концерн «Електрон». Щодо Луцька, то це місто за кошти Європейського інвестиційного банку купує в місцевого виробника тролейбуси «Богдан» Т701.17, які теж оснащуються системою відеонагляду в салоні.

comments powered by HyperComments