Яворівський національний природний парк на Львівщині відсвяткував 20-річний ювілей

Вівторок, 7 липня 2020, 09:56
Він був створений Указом Президента України № 744/98, який було підписано 4 липня 1998 року.
Яворівський національний природний парк на Львівщині відсвяткував 20-річний ювілей

Двадцять років тому Президент України Леонід Кучма підписав Указ № 744/98 «Про створення Яворівського національного природного парку». Яворівський національний природний парк створили на базі Старицького та Магерівського військових лісгоспів для збереження, відтворення та раціонального використання лісостепових  ландшафтів та інших природних комплексів головного європейського вододілу, які мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, освітнє, рекреаційне та оздоровче значення. Яворівський НПП розташований в північно-західній частині Львівської області на території Яворівського району, селищної ради Івано-Франкове і Лозинської сільської ради. Площа парку складає 7108 га, у тому числі 2915 га надані у постійне користування.

Із 20-річним ювілеєм від створення парку його працівників привітали у Львівській обласній державній адміністрації, повідомляє її прес-служба: «Бажаємо всім працівникам Яворівського Національного природного парку творчої енергії, нових досягнень, сил та наснаги на шляху збереження та примноження природи – неоціненного багатства нашого краю, зичимо міцного здоров’я, добра і благополуччя», – зазанчив заступник директора депратаменту екології та природних ресурсів Максим Василишин.

Яворівський НПП має позитивні результати розбудови екологічної мережі Розточанського краю, тут реалізується міжнародний проєкт «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони», в рамках Програми ТСК Польща-Білорусь-Україна ЄІС 2014-2020. Метою проєкту є популяризація та збереження природної спадщини завдяки діяльності, спрямованої на розвиток туристичної інфраструктури, створення туристичних продуктів, що сприяє зміцненню партнерських зв’язків, поліпшенню іміджу та привабливості польського і українського Розточчя.

На території Яворівського НПП ведеться будівництво еколого-просвітницького центру, який сприятиме формуванню позитивного ставлення до природи, місцем зустрічей представників з польської та української прикордонних територій, налагодження співробітництва у прикордонній зоні, організації екологічних фестивалів, турів, спортивних змагань, пленерів тощо.

comments powered by HyperComments