Українські атлети завершили підготовку до Кубку Європи з метань, що пройде у словацькому Шаморіні

Субота, 2 березня 2019, 10:05
Кінцевим етапом підготовки спортсменів став Зимовий чемпіонат України з легкоатлетичних метань у Мукачево.
Українські атлети завершили підготовку до Кубку Європи з метань, що пройде у словацькому Шаморіні

Фактично, склад збірної, який вже оприлюднений, обирався на підставах зроблених висновків після змагань у Мукачево 15-17 лютого ц.р. Єдиною дисципліною, визначальний турнір з якої проходив не у Закарпатті, стало штовхання ядра - в цій дисципліні відбір проводився в Сумах на чемпіонаті України в приміщенні.

«Приємно вразила кількість учасників. Близько 250 атлетів, і це ж без представників штовхання ядра. Дуже гарний показник. Було виконано чимало нормативів на головні старти сезону, причому в усіх вікових групах. Наприклад, в метанні спису в молодіжній категорії волинянин Павло Палій переміг з особистим рекордом – 73.30. В метанні молота виконано два нормативи на чемпіонат світу в Катарі – волинянкою Іриною Климець (71.21) та Михайлом Коханом з Дніпропетровщини (76.24, особистий рекорд).

18-річний Михайло дуже порадував цим результатом. Але ми розуміємо, що в такому віці потрібно дуже обережно й грамотно ставитися до підготовки, не форсувати її. Окрім Кохана в цьому виді у хлопців можна відзначити Михайла Гаврилюка (Івано-Франківська обл.), який виконав норматив на чемпіонат Європи серед молоді (67.84)», - розповідає головний тренер збірної України з метань Максим Островський.

Також Островський зазначив, що вибір Мукачева як перманентного міста-господаря турніру невипадковий – місто проявляє зацікавленість у розвитку всіх видів метань, а місцеві атлети показують хороші результати, що стимулює Федерацію співпрацювати з Мукачевом і надалі.

Нагадаємо, що 9 березня у словацькому містечку Шаморін розпочнеться Кубок Європи з метань, який триватиме 2 дні.

comments powered by HyperComments