Українські десантники пірнали в крижану воду разом з американськими військовими (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Неділя, 20 січня 2019, 21:15
19 січня у селі Солуки Яворівського району на Львівщині відбулося традиційне святкування Водохреща місцевою громадою спільно з учасниками АТО і діючими військовослужбовцями. До Йорданських купань долучилися понад два десятки десантників-військовослужбовців 80-ї окремої десатно-штурмової бригади ДШВ ЗС України.
Українські десантники пірнали в крижану воду разом з американськими військовими (ФОТО)

Воду в озері освятили священники різних конфесій. Після цього десантники тричі пірнули до ополонки. Після обряду воїни одягли вишиванки, які військовим подарували волонтери.

Бійці кажуть: взяли участь у купаннях, щоб відчути Господнє благословення та оздоровитися. Адже джерела, поблизу селища Солуки славляться водою, що має лікувальні властивості. 

До українських десантників долучитися і заокеанські колеги зі складу військово-тренувальної місії JMTG-U, що проводить вишкіл наших військових. Американські військові інструктори зі складу 278 бронекавалерійського полку Національної гвардії штату Тенессі також пройшли випробування у крижаній воді. На згадку про Україну та її давні традиції вони також отримали у подарунок вишиті сорочки.

comments powered by HyperComments