Вогнеборець із Львівщини відсвяткував своє століття

Четвер, 27 грудня 2018, 15:34
25 грудня рятувальник Латиш Павло Корнійович відзначив своє століття.
Вогнеборець із Львівщини відсвяткував своє століття

Про це повідомляє Надзвичайна ситуація+

Пенсіонер служби цивільного захисту, ветеран праці свого часу був начальником 4-ї професійної пожежної частини м. Трускавця, учасником бойових дій, ветеран Другої світової війни.

З нагоди поважного ювілею іменинника запросили до його другої домівки, пожежної частини м. Трускавця, яку він очолював упродовж довгих 30 років. До привітань долучилися перший заступник начальника Головного управління ДСНС України у Львівській області Іван Дідух, міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, представники Головного управління та Трускавецького міського відділу ДСНС.

Народився герой 25 грудня 1918 року в с. Рудівка Чернігівської області. У 1937 році закінчив Прилуцький агроекономічний технікум.  У листопаді 1939 року був призваний на військову службу та  проходив її до червня 1946 року.

Кар’єру в пожежній охороні ювіляр розпочав 1947 року на посаді начальника караулу у новоствореній місцевій пожежній команді м. Трускавця. Потім працював інструктором пожежної профілактики цього ж підрозділу. За професіоналізм та самовіддану працю у червні 1949 року Павла Корнійовича призначають начальником місцевої пожежної команди.

У лютому 1965 року місцеву пожежну команду м. Трускавця було реорганізовано у 4-ту професійну пожежну частину, яку наш герой очолював аж до 1979 року. Загалом службі в пожежній охороні Павло Корнійович присвятив 32 роки свого життя.

Усі згадують ювіляра як вимогливого, але  справедливого керівника. А ще – надзвичайно професійного, який власним прикладом показував, як потрібно виконувати завдання.

 

comments powered by HyperComments