Львівський апеляційний суд дозволив будівництво курорту "Свидовець"

П'ятниця, 11 травня 2018, 15:46
Львівський апеляційний суд дозволив будівництво гірськолижного курорту "Свидовець".
Львівський апеляційний суд дозволив будівництво курорту "Свидовець"

Новий гірськолижний курорт буде майже втричі більшим за "Буковель". Про це повідомляє ZAXID.NET. 

У п’ятницю, 4 травня, Львівський апеляційний суд скасував рішення Закарпатського окружного адміністративного суду, яке анульовувало затвердження детального плану території, на якій будуватимуть гірськолижний курорт "Свидовець". Про це розповіла присутня на судовому засіданні юрист міжнародної організації "Екологія-Право-Людина" Софія Шутяк.

Закарпатський суд скасував розпорядження Рахівської та Тячівської районних адміністрацій стосовно затвердження детального плану території для спорудження туристично-рекреаційного комплексу "Свидовець" ще 10 січня. Мова йде про територію, де у найближчі кілька років збудують лижні траси, сотні ресторанів та готелів. Позивачами у цій справі були троє місцевих мешканців. На рішення Закарпатського суду Рахівська та Тячівська РА подали апеляцію, яку 4 травня задовольнив Львівський апеляційний суд.

Софія Шутяк зазначила, що на судовому засіданні у Львові представники Рахівської та Тячівської районних адміністрацій вперше показали картографічні матеріали до детального плану території в масштабі 1:2000. До цього документація стосовно майбутнього масштабного будівництва ніде не оприлюднювалась. За словами Софії Шутяк, представники адміністрацій заявили, що не показували документів, бо вважали, що люди з сіл їх не зрозуміють.

Юристка додала, що позивачі оскаржуватимуть рішення апеляційного суду у Верховному суді України.

comments powered by HyperComments