У Дрогобичі сортуватимуть сміття

П'ятниця, 12 січня 2018, 12:11
У Дрогобичі запроваджують систему сортування, перероблення і утилізації сміття.
У Дрогобичі сортуватимуть сміття

Про це повідомив  керівника КП "Комбінат міського господарства" Андрій Янів, інформує ДНК

Посадовець зауважив, що на сміттєвих майданчиках міста уже встановлено контейнери для збору ПЕТ пляшок. Запроваджуючи процес роздільного сортування сміття, зважаючи на дорогу вартість спеціальних контейнерів, спершу їх закуплятимуть і встановлюватимуть у центральній частині міста та у місцях масового скупчення побутових відходів. Загалом передбачено 9 таких місць.

"На балансі підприємства уже є 30 нових контейнерів, які плануємо встановити для збирання роздільного сміття, – сказав А. Янів. – Загалом в місті розміщено понад 500 контейнерів".

На нових контейнерах розмістять написи-пам’ятки та візуальні позначки щодо вмісту контейнерів.

Окремо посадовець розповів про облаштування сміттєвого майданчика на вулиці М. Грушевського. За словами Андрія Яніва, на новому місці в цьому році планується облаштувати сучасний майданчик з контейнерами, які будуть розташовані під землею.

Основну увагу на початку запровадження процесу сміттєсортування у Дрогобичі акцентують на інформаційній кампанії, яку проводитимуть у навчальних закладах, громадському транспорті, ЗМІ та безпосередньо серед громади міста.

Окрім цього, Андрій Янів наголосив, що зараз ведеться робота із встановлення у місті сортувальної лінії, що, своєю чергою, призведе до зменшення навантаження на полігон, що поблизу с. Брониця.

comments powered by HyperComments