Історія з мисливцями, які прославились фотографіями з червонокнижною рисю, отримала продовження

П'ятниця, 17 листопада 2017, 19:51
Чи може так статися, що це все – Браконьєрскі війни Шемот та Кабалів?
Історія з мисливцями, які прославились фотографіями з червонокнижною рисю, отримала продовження

Михайло Кабаль розповів журналістам свою версію події, яке передувала тій самій сумнозвісній фотосесії.

За словами Кабаля, справа відбувалася десь п’ять-шість років тому, і вони з батьком рисі не вбивали, а по дорозі на чергове полювання помітили, що якась тварина лежить на дорозі.

Зупинившись, син з батьком спитали водія (?), що трапилось, а той пояснив, що рись зненацька вискочила на дорогу, і він, не маючи змоги загальмувати, збив тварину насмерть.

Вже в цьому місці виникають питання: то Кабалі помітили збиту рись, чи стали свідками ДТП з участю дикої тварини? А якщо вони зупинились, звернувши увагу на тіло тварини, то де в цей час знаходився водій авто, що збила її? Стояв осторонь та чекав Кабалів, щоб дати пояснення?

Далі ще цікавіше. Оцінивши ситуацію, та зробивши висновки, що перед ними рідкісна тварина, батько з сином вирішили: найкраще, що вони зараз зможуть зробити – це селфі з нещасною рисю.

Отож вони, з їх слів, взяли тушку мертвої рисі, пішли з нею в ліс, там розчехлили зброю та влаштували фотосесію.

В опублікованих Шемотом матеріалах фігурують також фото Кабаля-старшого з червонокрижним тетеруком. Де знайшов лісничий вбитого тетерука? 

Чи справді все так відбувалось, як пояснюють Кабалі, має дасти відповідь слідство, але в цій історії до всіх персонажів питань постає більше, ніж відповідей.

 

Як потрапили фото Кабалів до Шемоти?

 

Фото зі сторінки Михайла Шемоти в Facebook

Михайло Кабаль дає таке пояснення: їхню з батьком машину зупинив Василь Шемота, побив їх обох та відібрав фотоапарат. У батька, начебто, навіть і синці на обличчі залишились, але доказів Кабалі не представили.

Шемота запевняє, що йшов, спіткнувся, прийшов до тями, гіпс знайшов 11 листопада фотоапарат Кабаля просто на землі.

Йшла собі людина, дивиться, а під ногами апаратура валяється, та ще й не проста, а така, в середині якої компромат на її кривдника. Правда ж цікавий збіг?

Так, Віктор Кабаль – той, що лісничий, декілька тижнів тому затримав машину з дровами, де поміж полінами було заховано фрагменти туші бурого ведмедя.

Один з тих, хто намагався вивезти цю машину – дехто Михайло Шемота. Батько правдоруба Василя Шемоти.

Тож версія, що стався конфлікт між двома групами браконьєрів, що винищують рідкісних карпатських тварин, вже не здається такою і неправдоподібною.

Користувачі соціальних мереж розповідали, що Микола Кабаль – власник готелю, де всі приміщення просто заставлені опудалами вбитих ним тварин. Люстра в отелі виконана з рогів оленя, кругом розвішані шкури вовків та ведмедів. Доречі, дружина Миколи – юрист.

 

 

 

comments powered by HyperComments