Медреформа на Закарпатті - коментар

Середа, 13 вересня 2017, 17:53
Сімейна медицина направлена на пацієнта, а не на якусь його конкретну скаргу.
Медреформа на Закарпатті - коментар

Про це головний лікар УМЦ ПМСД Тетяна Козак сказала в інтерв`ю "Закарпатському кореспонденту", передає "Справжня Варта". 

За її словами, основна функція сімейного лікаря – берегти здоров`я пацієнта та не допустити захворювання, які можуть виникнути у нього. Для цього лікарю потрібно знати вичерпну інформацію про хворого та його родину. Тому угода укладається саме для цього, аби кожен пацієнт мав свого конкретного лікаря, який справді б міг стати агентом його здоров`я. 

Так, Тетяна Козак зазначила, що кожен лікар може набрати для себе таку кількість пацієнтів, яку точно зможе обслужити. В середньому це 1500-2000 осіб на одного лікаря. Також від кількості пацієнтів залежить і заробітна плата кожного лікаря.

"Найближчим часом ми плануємо облаштувати автоматизоване робоче місце для кожного лікаря. Для цього зараз ми проводимо тендер на закупівлю необхідної техніки, проте це досить тривала процедура. Наразі всі сімейні амбулаторії в місті оснащені комп`ютерами, і документообіг там електронний, проте комп`ютером поки забезпечені не всі лікарі. Зараз для нас створюють спеціальну програму, якою користуватимуться сімейні лікарі. В ній буде розміщена інформація про кожного пацієнта, зібраний детальний анамнез та інші відомості. Ці дані будуть захищені, тому пацієнт може не переживати за свою, так би мовити, інформаційну безпеку. Також ми плануємо запровадити електронну чергу. Кожен пацієнт зможе записатися до сімейного лікаря, а сам лікар за потреби записуватиме пацієнта до конкретного лікаря-спеціаліста. Це доволі зручна система й подібна до тієї, яка функціонує в Європі. Думаю, що вже до кінця вересня ми б мали запустити цей проект", - прокоментувала вона 

comments powered by HyperComments