У "Сколівських бескидах" з'являться нові рекреаційні зони

Вівторок, 8 серпня 2017, 19:28
У Національному природному парку «Сколівські бескиди» облаштують рекреаційні зони - «Водоспад на р. Кам'янка», урочище «Колодка» і відремонтують еколого-просвітницькі центри у Бутивлянському та Крушельницькому лісництвах.
У "Сколівських бескидах" з'являться нові рекреаційні зони

У департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА запевнили, що мета проекту із облаштування рекреаційної зони «Водоспад на р. Кам'янка»  - відновлення вже наявних та облаштування нових місць тимчасового відпочинку. Департамент також прагне зменшити рівень забруднень та покращити екологічний стан території, а також забезпечити відвідувачів інформацією через встановлені інформаційно-охоронні, межево-охоронні та заборонні знаки, інформаційні стенди.

«В процесі реалізації заходу з облаштування рекреаційної зони в урочищі «Колодка» буде зменшено негативний вплив від неконтрольованого відвідування території парку та її засмічення, організовано потік відпочиваючих виключно в облаштованих та відведених для цього місцях, що відповідатиме режиму території та не завдаватиме шкоди природним комплексам та об’єктам ПЗФ, підвищено рівень інформативності, обізнаності, екологічного мислення і культури відвідувачів щодо правил поведінки в лісі, місць можливого відпочинку та його умов», - зазначив директор департаменту Руслан Гречаник.

В свою чергу ремонт еколого-просвітницьких центрів у Бутивлянському та Крушельницькому лісництвах Національного природного парку «Сколівські Бескиди» покращить функціонування центрів на базі лісництв та створить необхідні комфортні умови для перебування відвідувачів.

Вартість проектів становить 620 тис. грн. Усі роботи фінансуються з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments