Українські ліси внесли до списку ЮНЕСКО

Вівторок, 8 серпня 2017, 13:48
До всесвітньої спадщини ЮНЕСКО внесли букові праліси Карпат і давні букові ліси в Німеччині, які складають частину природного заповідника "Розточчя"
Українські ліси внесли до списку ЮНЕСКО

До складу українсько-словацько-німецького об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси Карпат та давні букові ліси Німеччини» входять 63 ділянки давніх букових лісів з 10-ти європейських країн. За даними прес-служби Львівської обласної ради, рішення про внесення цієї території до списку прийняли на 41-ій сесії Комітету всесвітньої спадщини, яка відбувалась в м. Краків, що у Польщі. 

Природний заповідник "Розточчя", загальною площею близько 2080 га, розташований у Яворівському районі Львівської області. Відтепер він належить до переліку об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО.  На території заповідника є ділянка старовікових букових лісів, що займають 384,81 га - близько 20% загальної площі. Відтак тепер вони занесені до списку Всесвітньої природної спадщини.

Включення таких ділянок до Світової природної спадщини дає гарантії їхнього збереження та можливість залучення коштів із Фонду Світової спадщини.

 

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments