Ситуацію навколо Ковельського ветсанзаводу стабілізували

Понеділок, 15 травня 2017, 13:47
Було прийнято ряд організаційних, управлінських та кадрових рішень.
Ситуацію навколо Ковельського ветсанзаводу стабілізували

Станом на 15 травня ситуацію, яка склалася навколо Ковельської філії державного підприємства «Укрветсанзавод», стабілізували. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби.

За словами голови Служби, ДП «Укрветсанзавод» - єдине державне підприємство в Україні з переробки та утилізації відходів тваринного походження, неякісних харчових продуктів та продовольчої сировини. 

Як зазначив посадовець, в Україні працюють лише 9 аналогічних установ, але на всіх заводах є проблеми, пов’язані з недостатнім державним фінансуванням, безгосподарністю та зловживаннями з боку керівництва.

«Враховуючи погіршення показників діяльності підприємства та доведення його до банкрутства, у грудні 2016 року було звільнено гендиректора «Укрветсанзаводу» та призначено в.о. керівника. Перед новим менеджером були поставлені завдання максимально швидко вирішити найбільш гострі питання, пов’язані з «Укрветсанзаводом», та налагодити ефективну роботу його філій», - розповів Володимир Лапа.

Окрім цього, на початку 2017 року було здійснено ревізію фінансово-господарської діяльності «Укрветсанзаводу», зокрема, і Ковельської філії, де було виявлено ряд порушень, про які повідомили Нацполіцію.

Щодо ситуації, яка склалася у Ковелі, був наказ попереднього керівництва «Укрветсанзаводу» про утилізацію побічних продуктів тваринного походження ІІ, ІІІ категорій шляхом компостування. У результаті, відходи тваринного походження бездумно і неконтрольовано закопувалися не лише на території філії, а й за її межами. 

“Цей наказ скасовано ще у березні і зараз компостування не здійснюється», - додав голова Держпродспоживслужби.

Так само ще в березі, за результатами профільної комісії, було призупинено роботу філії, а заводу заборонено прийом відходів тваринного походження до повної утилізації накопичених відходів, які розміщенні на його території. Зараз на філії ведуться виключно утилізаційні роботи.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

 

comments powered by HyperComments