На Вінниччині підлітки вчиняли самогубства не через "синіх китів". Але є й інші "ігри смерті" (Фото,Відео)

Середа, 22 лютого 2017, 12:37
В Україні набирають популярності так звані "ігри смерті".
На Вінниччині підлітки вчиняли самогубства не через "синіх китів". Але є й інші "ігри смерті" (Фото,Відео)

У соцмережах створюють спільноти, керівники яких пропонують підліткам зіграти у гру, її фіналом стає самогубство. За 2016 рік лише у Вінницькій області сталося 3 випадки, коли неповнолітні вкоротили собі віку, а також 9 спроб, яким вдалося запобігти, - пише видання Vinbazar.

Перевірили всі ці трагедії та підтверджень того, що загиблі могли приймати участь в смертельних іграх не знайшли. У тих випадках, коли підлітків вдалося врятувати від спроби самогубства, у більшості причинами ставали сварки з рідними або коханими.

Про те, що самогубств, які пов'язані з смертельними іграми на території області не зафіксовано, 21 лютого повідомили в обласній прокуратурі. У відомстві зазначають й про інші небезпечні тренди:

"Останнім часом у засобах масової інформації висвітлено непоодинокі випадки долучення підлітків у соціальних мережах до «груп смерті», таких як «Море китів», «Тихий дім», «Небесний кит», «Синій кит», «F57» тощо, наслідком яких є самогубство. Окрім цього, діти грають у не менш небезпечні ігри такі як «Зникни на 24 години» та «Перебіжи дорогу», внаслідок чого можуть в силу свого вікового розвитку стати жертвами злочинів або ж бути втягнутими у злочинну діяльність, а також отримати тілесні ушкодження несумісні з життям," - йдеться у повідомленні.

І хоч смертельних випадків серед вінничан не зафіксовано та у згаданих спільнотах можна відшукати чимало учасників з Вінниці.

 

 

Зловмисники працюють і на найменшу аудиторію, дітей до 10 років, які ще не можуть критично мислити. Нелюди використовують захоплення малечі популярним мультфільмом "Клуб Вінкс Школа чарівниць". Інструкції з тим, як стати феєю вогню розповсюджуються в Мережі.

Маленьких дівчат, охочих стати феями, закликають опівночі вимовити чарівні слова, включити газ на кухні, не запалюючи його, після чого лягти спати.

«...Піде чарівний газ. Поки ти будеш дихати ним уві сні, ти будеш ставати феєю!» — обіцяє інструкція.  Зрозуміло до чого приведе таке чаклування.

Найкращий спосіб вберегти дитину від подібних "забавок" це приділяти їм більше уваги та цікавитися її особистим життям.

Ось сюжет Першого:UA про цю "пошесть", яка дісталася до України з РФ:

comments powered by HyperComments