На Львівщині викрили лікаря-хабарника

Середа, 15 лютого 2017, 19:33
Лікар систематично отримував неправомірну вигоду під час проведення психіатричних та наркологічних оглядів.
На Львівщині викрили лікаря-хабарника

Нещодавно правоохоронці викрили лікаря-психіатра, працівника одного з комунальних медичних закладів області, котрий, зловживаючи службовим становищем, організував систему одержання від пацієнтів неправомірних вигод за сприяння у проходженні медичних, психіатричних та наркологічних оглядів, а також за видачу відповідних довідок і сертифікатів. Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

Лікаря затримали «на гарячому» у службовому кабінеті під час одержання неправомірної вигоди у сумі двісті доларів США за погодження медичної карти для отримання спеціального дозволу та видачу сертифікатів нарколога і психіатра. 

За фактом прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст. 368 ККУ) відкрито кримінальне провадження. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

comments powered by HyperComments