Уряд Норвегії надав закарпатським прикордонникам спецобладнання

Середа, 8 лютого 2017, 23:21
Пристрої для виявлення радіаційних матеріалів, знезаражування та дозиметрії були отримані українськими службовцями у рамках проекту міжнародної технічної допомоги.
Уряд Норвегії надав закарпатським прикордонникам спецобладнання

8 лютого прикордонники Мукачівського загону отримали обладнання, надане Україні Урядом Королівства Норвегія через Норвезьке Агенство радіаційного захисту (NRPA). Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Загальна сума отриманого обладнання — близько 700 тисяч євро.

Серед врученого обладнання, яке покращить виявлення та затримання незаконних РХБЯ матеріалів – мобільний автоматизований комплекс для виявлення радіоактивних речовин і ядерних матеріалів, мобільний дезактиваційний комплекс, засоби індивідуального захисту, пошукові дозиметри-сигналізатори, індивідуальні дозиметри гамма-випромінення, спектрометри тощо.

Цей проект реалізується у рамках двосторонньої Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Норвегії та є першим для прикордонної служби у рамках співробітництва з норвезькими донорами і, у разі ефективної імплементації, дозволить продовжити співпрацю за даним напрямом.

comments powered by HyperComments