Минулоріч на Самбірщині реконструювали дитсадки, школи, лікарню “Хоспіс” та розвивали інфраструктуру ОТГ

Вівторок, 7 лютого 2017, 23:29
Про залучення капітальних інвестицій у розвиток Самбірського району та проведення найбільшої кількості робіт на об’єктах соціально-культурного призначення розповів Микола Фрей.
Минулоріч на Самбірщині реконструювали дитсадки, школи, лікарню “Хоспіс” та розвивали інфраструктуру ОТГ

7 лютого відбувся публічний звіт перед громадою голови Самбірської РДА Миколи Фрея. Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі ЛОДА.

За словами чиновника, у 2016 році на Самбірщині реалізували 125 проектів на суму 73,3 мільйони гривень.

“Йдеться про реконструкцію дитячих садочків у селах Хлопчиці, Підгайчики,  лікарні "Хоспіс" і закупівлю обладнання для неї та ремонт Корналовицької школи для влаштування навчально-виховного комплексу. Також за ці кошти замінили вікна та склоблоки у Рудківській школі, здійснили ремонт даху Блажівського НВК, реконструкцію народного дому у с. Вільшаник та розпочали будівництво спортзалу школи в с. Воютичі", - розповів Микола Фрей. 

Як повідомив голова Самбірської РДА, на території району реалізували ще 6 проектів на суму 3,5 млн грн завдяки субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток території: здійснили реконструкцію Рудківської та Дублянської лікарень, Баранівецького НВК, капітальний ремонт дитячого садка в с. Кульчиці, відновлювальні роботи мостів в селах Сусолів і Сприня.

"Найбільшою за обсягом була субвенція з державного бюджету на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад у сумі 23,8 мільйонів гривень, завдяки якій вдалося реалізувати 45 проектів", - зазначив очільник Самбірського району.

Окрім того, район взяв участь в обласному конкурсі мікропроектів. Відтак, було реалізовано 42 проекти на суму 7,9 млн грн. Також Самбіщина отримала 2,1 млн грн на 5 проектів з бюджету розвитку обласного бюджету. Ще 9,1 млн грн виділили з місцевих бюджетів на інші проекти. 

comments powered by HyperComments