Представники органів місцевого самоврядування обговорили законодавчу карту реформи галузі місцевих фінансів у Чернігові

Понеділок, 30 січня 2017, 15:44
Участь у заході взяли представники громадськості з усіх областей України.
Представники органів місцевого самоврядування обговорили законодавчу карту реформи галузі місцевих фінансів у Чернігові

26-27 січня у Чернігові відбулося засідання секції Асоціації міст України з питань місцевих фінансів щодо актуальних проблем бюджетного забезпечення територіальних громад. Про це повідомили на сайті Асоціації місту України (АМУ).

«Асоціацією міст України була розроблена стратегія розвитку галузі місцеві фінанси до 2020 року на основі бачення міських голів, представників органів місцевого самоврядування. Законодавча карта реформування  – це фактично план дій по кожній цілі, визначеній в стратегії. В ній зафіксовано, які необхідно здійснити законодавчі зміни або регулювання на рівні підзаконних нормативно-правових актів», – зазначив перший заступник виконавчого директора АМУ Олександр Слобожан.

Крім того, фінансисти обговорили результати бюджетної децентралізації, поділилися з колегами кращими практиками щодо залучення додаткових ресурсів, фінансування комунального сектору і вирішення проблем соціальної сфери. 

В обговоренні взяли участь керівники фінансових управлінь міських рад міст обласного значення з усієї України, аналітики АМУ, представники парламентського Комітету з питань бюджету.

Захід проводився в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID. 

comments powered by HyperComments