Здійснив свій перший рейс нічний експрес-трансформер до Івано-Франківська (ФОТО)

Середа, 18 січня 2017, 19:42
У складі швидкісного потяга Київ — Івано-Франківськ будуть вагони з меблями, здатними до трансформації.
Здійснив свій перший рейс нічний експрес-трансформер до Івано-Франківська (ФОТО)

17 січня на рейс виїхав “Нічний експрес” №149 Київ — Івано-Франківськ, особливістю якого стали нові вагони моделі 61-779 з рухомим складом. Про це повідомили на сайті виробника трансформерів, Крюківського вагонобудівного заводу.

Як пояснили на заводі, 6 із 13 вказаних вагонів уже передали ПАТ “Укрзалізниці”. Їх можна використовувати як на електрифікованих, так і неелектрифікованих ділянках колії. Кількість спальних місць у вагоні — 40, для сидіння — 60. Термін експлуатації 30 років.

За словами виробників, такі вагони можна використовувати як на довгих, так і на коротких маршрутах. Кожна полиця обладнана матрацом, який фіксується ременями та поміщений у чохлі, який легко зняти та віддати на прання.

“Як бачимо, все просто, зручно і комфортно. А головне — зроблено в Україні, українським виробником, який готовий і надалі створювати для співвітчизників сучасну залізничну техніку, яка не поступається європейській”, - зазначили у повідомленні.

Ситуацію прокоментував і голова ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Балчун, який зазначив, що компанія перетворюється на європейську.

comments powered by HyperComments