На озері Задорожньому активісти знесли паркан, який закривав доступ до водойми (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 28 серпня 2015, 13:50
Громадські активісти очистили озеро Задорожнє, що у Миколаївському районі Львівщини, від незаконно встановлених огорож.
На озері Задорожньому активісти знесли паркан, який закривав доступ до водойми (ФОТО)

Зокрема, люди власноручно і без спецтехніки зруйнували цегляну стіну біля маєтку колишнього головного митника області, а нині нардепа від «Опозиціного Блоку»  Тараса Козака.

Участь у акції взяли декілька громадських організацій Львова серед яких:  ГФ «Рабів до раю не пускають», «Варта 700», «Варта1», «Народна самооборона Львівщини», «Самооборона Львівського Євромайдану» та «Економічний бойкотни рух», ГО «Пріоритет права», ГО «Розвиток громади», ГО «ВКРМ» , ГО «Патріот», а також народний депутат України Володимир Парасюк.

Частина місцевих мешканців допомагали активістам зносити незаконно встановлені паркани, оскільки через них вони не мали доступу до водойми. Інші ж називали такі дії вандалізмом.

Водночас, за словами активістів, господарі приватних будинків напевне, зовсім не чули про 50-ти метрову смугу вільного доступу до водойми, на якій забороняється будівництво будь-яких споруд, в тому числі парканів. Відтак, озеро Задорожнє є загальноукраїнським ресурсом, який має бути доступним кожному громадянину.

Цікаво, що знесення парканів спершу було анонсовано за участю керівника Львівської ОДА Олега Синютки. Проте, прибувши на озеро губернатор не став ініціювати знесення загорож, а лише дав їхнім власникам два тижні на демонтаж. Проте, активістів, таке рішення не влаштувало і вони почали самостійно розчищати озеро.

comments powered by HyperComments