У Бродах попрощалися із загиблими у Слов’янську вертолітниками (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Середа, 21 травня 2014, 23:46
Сьогодні, 21 травня у місті Броди на Львівщині з усіма військовими почестями ховали льотчиків Руслана Плоходька, Сергія Руденка та Ігоря Грішина, які загинули 2 травня біля Слов’янська Донецької області.
У Бродах попрощалися із загиблими у Слов’янську вертолітниками (ФОТО)

Аби провести в останню путь загиблих героїв на центральній площі м. Броди зібралося декілька тисяч людей. А вздовж дороги, від військової частини до кладовища, котрою рухалася процесія, стояли молоді хлопці і дівчата, тримаючи в руках синьо-жовті прапорці та лампадки. Серед них можна було побачити чимало школярів. Похоронну процесію вони супроводжували вигуками «Герої не вмирають» та «Слава Героям». 

Попрощатися із товаришами по службі прийшов весь особовий склад Бродівської авіаційної бригади, колеги загиблих з інших військових частин, а також родичі, депутати і пересічні мешканці. 

Також на церемонії прощання були присутні голова Львівської ОДА Ірина Сех, голова обласної ради Петро Колодій, т.в.о. начальника Головного управління у роботі з особовим складом ЗСУ Олександр Розмазнін та начальник армійської авіації командування Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор Валентин Пістрюга.

Як відомо, 2 травня терористи збили два вертольоти Мі-24 Збройних Сил України, які здійснювали повітряне патрулювання у районі міста Словянськ. В результаті загинуло п’ятеро пілотів, лише одному члену екіпажу вдалось вижити. Тіла вертолітників настільки обгоріли, що аби ідентифікувати їх довелось проводити ДНК-експертизу.

Вчора вранці домовини з загиблими доставили гелікоптером на аеродром в с. Конюшків Бродівського району, після чого у військовій частині відбулося прощання.

Тож сьогодні двох льотчиків поховали на центральному кладовищі м. Броди, одного – у с. Берлин Бродівського району. Ще двох – на Кіровоградщині та на Харківщині, куди домовини з їхніми тілами з Бродів доставили гелікоптером.

Загиблі герої:

Майор Сабада Олександр Борисович, начальник штабу-перший заступник командира вертолітної ескадрильї, 34 роки, народився в Черкаській області, родина мешкає в Бродах, залишилося двоє дітей – 11 і 2 років.

Майор Плоходько Руслан Володимирович, командир вертолітної ланки, 39 років, народився в Харкові, залишилося двоє дітей 10 і 3 років.

Майор Руденко Сергій Сергійович, командир вертолітної ланки, 35 років, народився в Бродах, залишилася трирічна дочка.

Капітан Топчій Микола Миколайович, бортовий авіаційний технік вертолітної ланки, 38 років, народився в Харківській області, сім’я мешкає в Бродах, дочка – 10 років.

Старший лейтенант Грішин Ігор Іванович, бортовий авіаційний технік вертолітної ланки, 39 років, народився в Слов’янську Донецької області, родина мешкає в Бродах, двоє дітей – 8 і 7 років.

comments powered by HyperComments