«Рамштайн-11»: що жде Україну

П'ятниця, 21 квітня 2023, 18:11
21 квітня на німецькій авіабазі «Рамштайн» пройшло чергове - ювілейне - засідання міністрів оборони країн НАТО з питання надання військової допомоги Україні.
«Рамштайн-11»: що жде Україну

Усі союзники по НАТО досягли консенсусу і домовилися, що Україна в майбутньому стане членом Альянсу, повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг (до речі, буквально напередодні він побував в Україні). Виступаючи перед зустріччю контактної групи з оборони України на авіабазі «Рамштайн» в Німеччині, він також заявив, що після закінчення війни Україна повинна мати «стримування для запобігання нових атак». Генсек НАТО зазначив, що наразі основна увага приділяється тому, щоб Україна здобула перемогу над рф.

Прем’єр-міністри України, Польщі та Німеччини підписали угоду про створення в Польщі центру обслуговування українських танків Leopard 2, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков. Це сприятиме зміцненню співпраці між країнами та можливостей українських захисників.  

Міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що нова зустріч у форматі «Рамштайн» є сигналом того, що підтримка України у світі зростає: 
 
«Послання з «Рамштайну» зрозуміле. Міжнародна підтримка України зростає. На зустрічі перебуває більше країн, ніж будь-коли. Пожертви зростають і їх доставка прискорюється. Ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки потрібно», — наголосив британський глава Міноборони.
 
Крім того, міністерка оборони Канади Аніта Ананд на засіданні «Рамштайн» оголосила (http://surl.li/gnmsa) про новий пакет військової допомоги для України на майже 29 мільйонів доларів, який, зокрема, включатиме 40 снайперських гвинтівок.  Також Канада передасть Україні 16 радіостанцій для супроводу танка Leopard 2 від компанії L3Harris Technologies.

comments powered by HyperComments