Санаторії Трускавця модернізують під житло для переселенців

Четвер, 3 листопада 2022, 10:59
Будівлі закинутих санаторіїв «Рубін» та «Янтар» у Трускавці модернізують, аби облаштувати тут житло для вимушених переселенців.
Санаторії Трускавця модернізують під житло для переселенців

У закинутих будівлях санаторіїв облаштують житло із їдальнями та соціальними центрами. Відтак вдасться отримати додаткові 32 тисячі квадратних метрів, де можна розселити внутрішніх переселенців, які прибувають на Львівщину.

За прогнозами, в приміщенні колишніх санаторіїв зможуть поселити від 1,6 – 3 тисяч осіб. Йдеться як про сім'ї, так і про самотніх людей, які потребують житла.

11-поверхові санаторії збудували у Трускавці на початку 1980-х років. Зараз вони входять до ПрАТ "Трускавецькурорт", на яке нещодавно було накладено арешт у межах кримінального провадження щодо відчуження майна об’єктів нерухомості, які перебували в управлінні Федерації професійних спілок України, ПрАТ "Укрпрофоздоровниця" та ПрАТ "Укрпрофтур".

Обидві будівлі були законсервовані на початку російської агресії у 2014 – 2015 роках. Наразі їхній простій лише шкодить Трускавцю.

Проєкт буде реалізуватися на основі державно-приватного партнерства (ДПП) із метою інтеграції переселенців в економіку субрегіону.

comments powered by HyperComments