«1000 автомобілів свободи»: зі Львова передали амуніцію для військових

Вівторок, 7 червня 2022, 14:15
Десяток пікапів, тисяча бронежилетів та запас аптечок — у Львові передали амуніцію для військових
«1000 автомобілів свободи»: зі Львова передали амуніцію для військових

7 червня у Львівському обласному гуманітарному штабі відбулася передача автомобілів підвищеної прохідності, бронежилетів та аптечок для військових, які перебувають на передовій, повідмляє пресслужба ЛОВА.

Передача відбулася в межах проєкту «1000 автомобілів свободи», який реалізовують з ініціативи начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького.

«Сьогодні передаємо тисячу бронежилетів та 10 автомобілів, які відправлять напряму на фронт у військові частини, які цього найбільше потребують. Хлопці на передовій кажуть, що у них така ж потреба в автомобілях, як і в зброї. Ці автомобілі стануть інструментами для боротьби з ворогом. Війна триває уже понад сто днів, а наш народ зробив більше ста кроків, які наближають нас до перемоги. Впевнений, що перемога буде за нами, адже сьогоднішня партія амуніції не є останньою — далі лише більше», — сказав Максим Козицький.

Голова ГО «Добро.Дій» Ігор Дулин розповів про мету такої ініціативи.

«Тільки разом ми зможемо перемогти та досягнути тих цілей, які перед нами поставлені. Ініціатива «1000 автомобілів свободи» спрямована не лише на допомогу армії, але й на об'єднання: бізнесу, влади, громадських організацій та усіх небайдужих осіб, які допомагають кожен на своєму фронті. Лише в такій синергії ми зможемо перемогти і досягнути усіх наших цілей», — зазначив Ігор Дулин.

Член правління Львівського оборонного кластеру Дмитро Шульмейстер наголосив на важливості регулярного поповнення запасів бронежилетів військових.

«За 100 днів ми виготовили та передали на фронт 50 тисяч бронежилетів. Сьогодні передаємо тисячу бронежилетів туди, де їх потребують найбільше. Ми розуміємо, що автомобілі потрібні військовим, а бронежилети надають кращий захист нашим захисникам, які перебувають в цих автомобілях. Бронежилет — це життя і чим краще ми зможемо захистити наших військових, тим раніше настане наша перемога», — наголосив Дмитро Шульмейстер.

Керівник обласного гуманітарного штабу Юрій Візняк пояснив, як саме гуманітарний долучився до цієї ініціативи.

«З першого дня війни наш гуманітарний штаб працює як складова Львівської обласної військової адміністрації. Я надзвичайно радий, що такі заходи відбувають на базі нашого гуманітарного штабу. Нам приємно бути тією маленькою складовою, яка робить внесок у нашу спільну велику перемогу. Передані від нас аптечки та протигази допоможуть нашим військовим перемогти ворога», — додав Юрій Візняк.

Автомобілі, які передали будуть використовувати для доставки гуманітарних вантажів, евакуації цивільних зі зон бойових дій, перевезення поранених, а після перемоги – для розмінування, доставки будівельних матеріалів та патрулювання кордону. Усі автомобілі пройшли техогляд, їх перефарбували і укомплектували гуманітарною допомогою, з якою їх відправляють для військових на передову. Їх отримають 80-та десантно-штурмова бригада, 24-та окрема механізована бригада, 103-тя окрема бригада Сил територіальної оборони та Національна поліція України.

 

comments powered by HyperComments