Речник путіна заявив, що росія має із Україною "територіальну суперечку"

Понеділок, 16 травня 2022, 16:47
Дмитро Пєсков, пояснив чому росія по різному сприймає потенційний вступ в НАТО України інакше, а ніж Швеції та Фінляндії
Речник путіна заявив, що росія має із Україною "територіальну суперечку"

Речник президента росії владіміра путіна Дмитро Пєсков, стверджує, що вступ в НАТО України відрізняється від вступу в Альянс Швеції та Фінляндії тим, що Україна, нібито, має "територіальну суперечку" із росією. Висловлювання Пєскова цитували пропагандистські видання росії, в тому числі  "РИА Новости"

"У нас немає територіальних суперечок ні з Фінляндією, ні зі Швецією. У той час як Україна потенційно могла стати членом НАТО, і тоді в росії виникла б територіальна суперечка з державою в альянсі, що несе величезні ризики для всього континенту.

Це питання серйозне, яке викликає наше занепокоєння. Ми будемо уважно стежити, які будуть наслідки вступу Фінляндії та Швеції до НАТО у прикладному плані з погляду нашої безпеки, яка має бути забезпечена абсолютно безумовно", - заявив Пєсков.

Згадана Пєсковим "територіальна суперечка" у 2014 році була створена самою росією, адже саме росія окупувала український Крим та на частині територій Донеччини та Луганщини створила терористичні угрупування ЛНР та ДНР.

comments powered by HyperComments