Рашисти поширюють фейки, що ніби-то захисники Маріуполя підіймають білі прапори

Понеділок, 16 травня 2022, 10:45
Фейк про здачу захисників Маріуполя спростував радник міського голови Петро Андрющенко
Рашисти поширюють фейки, що ніби-то захисники Маріуполя підіймають білі прапори

У російських пропагадистських ЗМІ розганяється фейкова інформація про те, що ніби-то українські військові здаються і виходять із "Азовсталі" із білими прапорами. Зокрема видання URA.RU випустило матеріал під заголовком "Українські націоналісти вийшли із "Азовсталі" із білим прапором. РЕН-ТВ повідомляє про те, що збройним формуванням ДНР ніби-то здалися в полон 10 українських військових. Про це ніби-то повідомив один із ватажків "військових ДНР" Олександр Ходаковський. Про здачу українських захисників Маріуполя в полон також повідомляє "Телеканал "Царьград". Про фейкові повідомлення рашистських ЗМІ йдеться зокрема і у повідомленні "InformNapalm".

Цей фейк російських ЗМІ спростував радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у своєму телеграм-каналі.

"Росіяни не припиняють спроб зайти або заблокувати вихід з бункерів. Більшість наземних операцій ведуться на периметрі заводу. Ніякого глобального наближення не відбувається, саме через те зростає щільність обстрілів. З урахуванням інформації, що ми отримували з фільтраційного табору у Безим'янне, інформаційних джерел України та самим характером джерела повідомлення про "вийшли з білим прапором" наполягаємо на черговому фейку", – написав Андрющенко.

Про поширення рашистами фейку про здачу захисників Маріуполя попереджали в телеграм-каналі організації "InformNapalm". В дописі йшлося про можливі провокації в Маріуполі для створення картинки для російських пропагандистських ЗМІ - ніби-то захисники "Азовсталі" здаються в полон.

"14 і 15 травня по інсайдерським каналам із 4 різних джерел (в т.ч. і від військовослужбовців рф, які мають фінансову зацікавленість і періодично передають дані) міжнародна розвідувальна спільнота "InformNapalm" отримала масив інформації. Сукупність цих даних дозволяє припустити, що на 16 - 17 травня чи пізніше цієї дати в Маріуполі готується реалізація масштабних дій ЗС РФ за участю полонених українських військових і викрадених росіянами мирних мешканців. До дій інформаційно-психологічного характеру планують залучить загалом до 2000 осіб. Попередньо глобальний задум командування ЗС РФ до кінця не ясний, але можемо озвучити ключові дані, які заплановані росіянами на 16 - 17 травня:

- привезти в Маріуполь до 2000 полонених людей;

- відправити в Маріуполь військових розвідроти, які в обов'язковому порядку отримали наказ взяти протигази, повний комплект ОЗК та додаткові невеликі рюкзаки, вміст яких невідомий;

- скерувати в Маріуполь 6 автомобільних цистерн, вміст яких невідомий. В супроводі охорони на бронетехніці

Аналітики "InformNapalm", на основі отриманих даних, припускають, що командування РФ може використовувати полонених людей для створення картинки російських пропагандистських ЗМІ про те, що ніби-то захисники "Азовсталі" здалися в полон і після цього спробують використати вміст цистерн (можливо, хімічні речовини), щоб "викурити" справжніх захисників із їхніх позицій. Також полонені можуть використовуватися в якості живого щита для реалізації штурмової операції...", - йдеться в повідомленні "InformNapalm".

 

 

 

comments powered by HyperComments