Колаборантський режим в Херсоні - ознака провалу російської "спецоперації"

Субота, 14 травня 2022, 13:28
Про таке йдеться в свіжому розвідувальному огляді міністерства оборони Великобританії
Колаборантський режим в Херсоні - ознака провалу російської "спецоперації"

У свіжому розвідувальному огляді міністерства оборони Великобританії йдеться, що встановлення у Херсоні проросійської адміністрації лише підкреслює провал політичних цілей РФ в Україні.

Британські розвідники зазначають, що встановлена Росією військово-цивільна адміністрація Херсона оголосила, що попросить росію включити цей регіон до складу федерації.

У британському військовому відомстві додають, що центральна частина початкового плану вторгнення росії з великою ймовірністю включала використання фальсифікованих референдумів для того, щоб взяти території України під свій контроль.

"Той факт, що росія досягла успіху лише у встановленні проросійського місцевого керівництва у Херсоні підкреслює провал вторгнення Росії у досягненні прогресу в напрямку її політичних цілей в Україні" - йдеться в огляді.

У розвідці додають, що якщо росія і зможе організувати референдум у Херсоні, то майже напевно підтасує результати для демонстрації того, що більшість хоче відокремлення від України.

"Жителі Херсонського регіону швидше за все продовжать демонструвати їх опозицію російській окупації",- кажуть в міністерстві оборони Британії.

comments powered by HyperComments