Три Президенти України звернулися до міжнародної спільноти щодо порятунку оборонців Маріуполя

П'ятниця, 13 травня 2022, 16:03
Звернення підписали другий, третій та п'ятий Президенти України - Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко
Три Президенти України звернулися до міжнародної спільноти щодо порятунку оборонців Маріуполя

Три Президенти України - Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко, звернулися до міжнародної спільноти щодо порятунку українських військових, які перебувають на заводі"Азовсталь" у Маріуполі. Текст цього звернення на своїй сторінці в соцмережі "Facebook" опублікував третій Президент України Віктор Ющенко.

"Ми, Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко, - другий, третій і п'ятий Президенти України, - звертаємось до керівників країн світу. До держав-членів Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та Канади, Китаю, Туреччини та інших, а також до ООН.

Просимо усіма наявними дипломатичними ресурсами допомогти українській владі врятувати життя цивільних і військових українців, яких на території заводу "Азовсталь" Росія за наказом Путіна намагається знищити самими варварськими методами.

Така шокуюча жорстокість рашистів позбавлена будь-якого військового сенсу. Місто Маріуполь практично вщент зруйноване російською армією, яка зараз намагається приховувати сліди своїх злочинів.

Надзвичайні мужність та героїзм українських воїнів-захисників міста вразили не лише Україну, а й увесь світ. Батальйон "Азов", наші морпіхи, наші прикордонники вже увійшли в історію, бо їхній військовий подвиг безпрецедентний. І це наші національні герої, самовіддані, сміливі, патріотичні. .

Але зараз вже не йдеться про рівний чи нерівний бій. На очах усього світу відбувається спроба кривавої помсти і розправи росіян над тими, хто, хоча й перебуває в оточенні, але переміг їх силою духу і силою волі.

Закликаємо кожного з вас долучитися до того, щоби врятувати життя героїчних українців

На вас з надією дивляться десятки мільйонів українців, вашому вдалому посередництву із вдячністю аплодуватимуть усі народи цивілізованого світу", - йдеться у зверненні трьох Президентів України.

comments powered by HyperComments