До Києва прибули очільники МЗС Німеччини та Нідерландів

Вівторок, 10 травня 2022, 19:42
Очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок побувала в Бучі, її супроводжувала Генпрокурор України Ірина Венедиктова
До Києва прибули очільники МЗС Німеччини та Нідерландів

Сьогодні, 10 травня 2022 року до Києва із візитами прибули очільники МЗС Німеччини та Нідерландів.

Очільниця зовнішньополітичного відомства ФРН Анналена ,Бербок побувала в Бучі, де російські окупанти чинили звірства. Міністерку супроводжувала Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова.

У Бучі, серед іншого, Бербок поспілкувалась з представниками місцевої громади, які розповіли їй свідчення про звірства росіян. Бербок стала першим членом німецького уряду, який відвідує українську столицю після нападу Росії 24 лютого.

Глава МЗС Нідерландів у своєму Twitter опублікував фото зі звільненого Ірпеня. За його словами, пізніше разом з Анналеною Бербок у них заплановані зустрічі з членами українського уряду.

"Розбомблені будинки і будівлі ілюструють вплив війни на життя чоловіків, жінок і дітей, що тут живуть. Ці дії не можуть залишатися безкарними. Нідерланди сповнені рішучості встановити істину і досягти справедливості", - написав глава МЗС Нідерландів.

За його словами, Нідерланди роблять свій внесок у розслідування Міжнародного кримінального суду та слідчої комісії ООН, а також за рахунок направлення групи судово-медичних експертів до України.

comments powered by HyperComments