Парламент Литви визнав дії росії в Україні геноцидом, а росію - державою, яка підтримує та здійснює тероризм

Вівторок, 10 травня 2022, 13:32
Сейм Литви проголосував за резолюцію, яка визнає дії росії в Україні геноцидом, одноголосно
Парламент Литви визнав дії росії в Україні геноцидом, а росію - державою, яка підтримує та здійснює тероризм

Парламентарії Литви проголосували за резолюцію, якою дії росії в Україні визнають геноцидом, а росію - державою, яка підтримує та здійснює тероризм. Про це повідомило балтійське інформаційне агентство Delfi.

Резолюцію Сейм Литви проголосував за резолюцію одноголосно - 128 голосами.

У документі Сейм констатував, що російські збройні сили та найманці скоїли масові воєнні злочини на території України, зокрема у містах Буча, Ірпінь, Маріуполь, Бородянка та Гостомель. 

Згідно з документом, у діях російських сил вбачається мета повного чи часткового знищення української нації, її духу шляхом убивства її членів цілими сім'ями, у тому числі дітей, їх викрадення, тортур, згвалтувань, у тому числі й неповнолітніх, знущань над тілами вбитих та закатованих.

"Сейм Литви визнає повномасштабну збройну агресію проти України з боку збройних сил Російської Федерації та її політичного та військового керівництва, що розпочалася 24 лютого 2022 року, геноцидом українського народу", - йдеться у резолюції. 

У ній також наголошується, що всі винні мають бути притягнуті до відповідальності, і що міжнародне співтовариство має створити Спеціальний міжнародний кримінальний трибунал для розслідування та оцінки агресії Росії проти суверенної України.

comments powered by HyperComments