Канада надасть Україні військову допомогу на 50 млн. канадських доларів

Понеділок, 9 травня 2022, 08:13
Про надання військової допомоги повідомив канадський прем'єр Джастін Трюдо під час візиту до Києва
Канада надасть Україні військову допомогу на 50 млн. канадських доларів

Канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо під час візиту до Києва оголосив про додаткову військову допомогу Україні на суму 50 мільйонів канадських доларів (біля 40 млн. доларів США) і повідомив про плани запровадити нові санкції проти пропутінських олігархів. Про це повідомили на офіційному сайті прем'єр-міністра Канади, пише "Українська правда".

Йдеться про надання додаткової військової допомоги на 50 мільйонів канадських доларів США до нещодавно уже наданої допомоги у вигляді артилерії, боєприпасів і легких броньованих машин цивільного виробництва.

Новий пакет військової допомоги включатиме 18 камер для дронів, боєприпаси для гаубиць М777, вогнепальну зброю та набої, а також супутникові зображення високої роздільної здатності на 15 млн доларів.

Прем'єр-міністр також оголосив про намір тимчасово обнулити мита на український імпорт терміном на один рік і вказав, що Канада введе нові санкції проти Росії.

Зокрема, Трюдо анонсовував санкції проти ще 21 особи з Росії, у тому числі олігархів і наближених до путінського режиму.

А також введення санкцій проти 19 осіб у російському оборонному секторі та п’яти організацій за надання непрямої або прямої підтримки російським військовим.

Зазначимо, що прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо прибув із візитом в Україну учора, 8 травня 2022 року. Зокрема він побував у Ірпені на Київщині.

Президент Володимир Зеленський висловив подяку прем’єр-міністру Канади Джастіну Трюдо і під час зустрічі з ним нагородив українських саперів.

comments powered by HyperComments