Великобританія надасть Україні військову допомогу на 1,6 млрд. доларів

Неділя, 8 травня 2022, 08:05
Про надання військової допомоги розповів британський прем'єр Борис Джонсон
Великобританія надасть Україні військову допомогу на 1,6 млрд. доларів

Великобританія надасть Україні додаткову військову допомогу на 1,6 мільярдів доларів США. Про це пишуть Reuters та The Guardian, посилаючись на заяву прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона.

Пакет військової допомоги зокрема включає контрбатарейні радіолокаційні системи, обладнання для глушіння GPS і прилади нічного бачення.

Обсяг нової військової допомоги майже вдвічі перевищує попередні зобов'язання Британії щодо витрат щодо України. Додаткові кошти надходитимуть із резерву  на випадок надзвичайних ситуацій після узгодження з Мінфіном.Зокрема, пакет включає  Це найвищий рівень  військових витрат Британії   із часів воєн в Іраку та Афганістані.

Джонсон заявив, що жорстокий напад володимира путіна не тільки спричиняє незліченні руйнування в Україні — він також загрожує миру та безпеці у всій Європі.

Наприкінці цього місяця Джонсон проведе зустріч з представниками провідних оборонних компаній, щоб обговорити збільшення виробництва у відповідь на зростання попиту, викликаного війною в Україні.

comments powered by HyperComments