У НАТО не бачать загрози готовності росії застосувати ядерну зброю

Субота, 7 травня 2022, 17:03
За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, із початку війни в Україні альянс не помітив змін в російській ядерній стратегії
У НАТО не бачать загрози готовності росії застосувати ядерну зброю

У НАТО не бачать ознак готовності росії до застосування ядерної зброї у війні із Україною і з початку війни не помічають змін у російській ядерній стратегії. Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю Welt.

"Ми чуємо загрозливу ядерну риторику російського керівництва. Це безвідповідально і необдумано. Ядерну війну неможливо виграти і ніколи не слід вести, в тому числі в Росії. З початку війни в Україні 24 лютого НАТО не відчуло жодних змін у ядерній стратегії Росії" - сказав Столтенберг.

"Ні, у нас немає жодних ознак цього" - заявив він відповідаючи на питання, чи змінився рівень готовності російських ядерних сил.

Він наголосив, що у НАТО є право допомогати Україні, яка у свою чергу має право себе захищати.

"Наше завдання – мінімізувати цей ризик (застосування ядерної зброї – ред.). НАТО – найсильніший альянс у світі. І наш меседж зрозумілий: якби була використана ядерна зброя, то з усіх боків були б лише переможені", – заявив Столтенберг.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Росія вдається до погроз ядерною зброєю через невдачі у війні проти України.

comments powered by HyperComments