Зеленський розповів, за яких умов Україна вийде із перемовин із росією

Субота, 23 квітня 2022, 21:15
Перемовини із росією припиняться, якщо окупанти знищать українців в Маріуполі або проведуть референдуми на тимчасово окупованих територіях
Зеленський розповів, за яких умов Україна вийде із перемовин із росією

Президент України Володимир Зеленський розповів про те, за яких умов Україна вийде із перемовин із росіє. Про це він повідомив на прессконференції, яка відбувалася на одній із станцій київського метрополітену.

"Якщо будуть знищені наші люди у Маріуполі, якщо буде проголошено псевдореферендуми в нових псевдорееспубліках, Україна вийде з будь-яких перемовних процесів", - сказав Зеленський.

За словами Президента, 23 квітня один з найскладніших днів в обороні Маріуполя, він повідомив, що ворог стріляє з моря, суші, танків, артилерії, літаків.

За годину до пресконференції Зеленський мав розмову з бійцями "Азову", які перебувають на "Азовсталі".

Як стало відомо, Україна і рф новий раунд перемовин через онлайн-зв’язок провели 21 і 22 квітня. Український високопосадовець на умовах анонімності в коментарі УП сказав, що Україна висунула російським переговорникам ультиматум, що проведення російськими окупантами так званого референдуму в Херсонській області поставить крапку в переговорах.

Міністр МЗС Сергій Лавров додав на пресбрифінгу, що росіяни не ведуть переговорів щодо гарантій безпеки й не впливають на перелік країн, які Україна вбачає своїми гарантами безпеки. Крім того, на питання журналіста щодо заяви Зеленського про те, що знищення російськими військовими захисників Маріуполя поставить крапку в перемовинах, Лавров сказав, що "Росія не буде терпіти ультиматуми".

comments powered by HyperComments