Китайська система "UnionPay" боїться співпрацювати із російськими банками

Четвер, 21 квітня 2022, 10:31
Система "UnionPay" є китайським аналогом міжнародних платіжних систем "Visa" та "Mastercard"
Китайська система "UnionPay" боїться співпрацювати із російськими банками

Банки росії, які опинилися під санкціями країн Заходу, не зможуть випускати карти китайської системи "UnionPay" - платіжна система боїться співпрацювати із росіянами через загрозу вторинних санкцій. Про це повідомляє "Економічна правда" із посиланням на джерела в російських банках.

Джерело в російському "Сбєрбанку" повідомило про таке рішення китайської платіжної системи співробітникам банку розповіли на закритій зустрічі, тому "Сбер" не випускатиме ці картки. Можливість випуску картки "UnionPay" також розглядали чи вже працювали над цим "Альфа-банк", "Откритіє", ВТБ.

"Промсвязьбанк", який випускав картки "UnionPay" ще до потрапляння під санкції, перестав це робити, розповіли в call-центрі кредитної організації.

Три джерела у банках стверджують, що ці кредитні організації не зможуть випускати картки "UnionPay" через побоювання самої платіжної системи. Ще два пояснюють, що "UnionPay" поставила переговори на паузу без пояснення причин.

Міжнародні платіжні системи "Visa" та "Mastercard" призупинили свою роботу в росії з 10 березня. Через це власники їхніх карт не можуть розплачуватися ними за кордоном.

Ще раніше вони відключили свої картки у банках, які потрапили під санкції. Через це російські кредитні організації почали розглядати випуск "UnionPay" як альтернативу "Visa" та "Mastercard".

Втім, ці картки не зможуть повною мірою замінити "Visa" та "Mastercard" – їхній випуск значно дорожчий, а оплату такими картками приймають не всі торгові точки.

comments powered by HyperComments