До Львова їде польський прем'єр Матеуш Моравецький

Вівторок, 19 квітня 2022, 13:14
Очільник польського уряду відкриватиме у Львові модульне містечко для вимушених переселенців, збудоване за польські бюджетні кошти
До Львова їде польський прем'єр Матеуш Моравецький

У вівторок, 19 квітня 2022 року до Львова прибуде прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Він відкриє модульне містечко для внутрішньо переміщених українців, створене на кошти польського бюджету. Про це повідомив голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик у Твіттері

"За ініціативою польського уряду в Україні будуються контейнерні містечка для внутрішньо переміщених осіб. Притулок у них знайдуть жінки та діти, які тікають зі сходу від російської агресії. Перше з них прем’єр-міністр Матеуш Моравецький відкриє сьогодні у Львові",- написав Дворчик.

Польща вже передала три модульних містечка, де можна поселити понад 1000 людей. У кожному є житлові модулі, санвузли з туалетом і душем, світло, опалення, розетки та базові меблі. Встановлення вирішили розпочати зі Львова, оскільки саме там осіли більшість переселенців.

Перше модульне містечко у Львові розмістили на вул. Уласа Самчука. Там встановили 88 будиночків на 350 осіб. 13 квітня розпочали монтаж модульного житла на вул. І. Пулюя у Львові. Там буде 120 будиночків.

comments powered by HyperComments