У Бучі рашисти вбили відомого прихильника "русского міра" Олександра Ржавського

П'ятниця, 8 квітня 2022, 20:48
Олександр Ржавський раніше претендував на посаду Президента України, був Нардепом і не приховував проросійських поглядів
У Бучі рашисти вбили відомого прихильника "русского міра" Олександра Ржавського

У місті Буча Київської області під час окупації рашисти вбили колишнього Народного депутата та кандидата на посаду Президента України Олександра Ржавського. Про це повідомив в соціальній мережі шеф-редактор інформаційного агентства "УНІАН" Михайло Ганницький.

"Він не приховував своїх проросійських поглядів. Він вважав росіян гуманістами. Він запросив окупантів у свій дім. Він намагався з ними домовитись. А вони застрелили його, як щура, за те, що вчасно не підлив їм у чарки горілки. Так, це смішно. Бо це і є щуряча смерть", - написав Ганицький.

Про смерть Олександра Ржавського від рук рашистів також повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук. Він каже, що Ржавського, який був депутатом Верховної Ради України ІІІ скликання, був застрелений у власному будинку. Із квітня 2018 року Олександр Ржавський очолював політичну партію "Всеукраїнське політичне об'єднання "Єдина Родина".

В одному із своїх останніх дописів в соцмережі, який датований 14 лютого 2022 року Ржавський заперечував можливість звірств російських військ у разі окупації території України.

"Чому РФ не поводилась як фашисти в анексованому Криму? Чи вони хочуть спочатку захопити всю Україну повністю, а вже потім відправляти всіх до таборів? Чому з окупованого Криму поїхала незначна кількість людей?" — писав Ржавський.

Він додавав, що "я — українець і в будь-якому разі залишаюся у своїй країні, тут моя земля, моя сім’я, поховані мої пращури. А якщо мене окупанти  утискатимуть, боротимуся з ними".

comments powered by HyperComments